top of page

vooraleer het te laat is: Hotel Kosmos

Bijgewerkt op: 29 jun. 2023

Dat "vroeger alles beter was", dat hebben we allemaal al gehoord. Niet dat ik dat beaam, maar er de laatste tijd verdwijnt er veel moois van vroeger.


Al een paar jaar hou ik me bezig met het in beeld brengen van oude(re) gebruiken en dan kom je in contact met erfgoed en zie je ook geregeld wat verdwijnen. Omdat ik er van overtuigd ben dat ik niet de enige ben die dit jammer vindt, en er waarschijnlijk nog wel velen onder jullie de laatste gloriedagen van een bepaald(e) streek of een icoon in beeld willen brengen, zal ik er enkele artikels aan besteden. Hierbij deel 1.


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikels en dus ook deel 2 van "Vooraleer het te laat is".

Klik dan hier en vink "Nieuwe Posts" aan. Dan ben je een echte fan en krijg je een bericht wanneer er een nieuw artikel verschijnt.

DEEL 1: DE KOSMOS IN HEUVELLAND


Hotel Kosmos was vanaf de oprichting in 1934 al onmiddellijk een heus succes. Als je in de provincie als kind naar school ging, kwam je er ongetwijfeld tijdens een schoolreis, kamp of bosklassen. De gouden tijden begonnen echt toen er in de jaren '60 een openluchtzwembad kwam, maar wanneer vadertje staat in 2002 het zwembad afkeurde, betekende dat ook het einde voor deze oase in Heuvelland. Enkel het hoofdgebouw, de ingang van Hotel Kosmos, staat er nog en straalt vergane glorie uit.

Neem de zijstraat ter hoogte van Rodebergstraat 24, 8954 Heuvelland

Het is niet toegelaten om het gebouw te betreden, dit gezegd zijnde...

Fotografen bezoeken vooral het gebouw om er communiefoto's te maken en de jeugd komt er op het dak genieten van het uitzicht en een biertje.


Intussen is de parking volledig vernieuwd en vind je er ook niet meer her en der de plassen na een regenbui, wat voor mij het urbex-gehalte wel verhoogd. Laat dat je er zeker niet van weerhouden om het complex te bezoeken. De plannen voor de renovaties zijn er en Hotel Kosmos zou tegen 2027 volledig in ere hersteld moeten zijn.Wacht dus niet te lang en als je dan toch in de buurt bent van Heuvelland en de Westhoek, vergeet dan zeker onderstaand eboek niet mee te nemen. Er staan nog tal van andere locaties in die niet enkel de moeite zijn om te bezoeken, maar waarvan enkele ook niet lang meer zullen bestaan.

 
FOTOGRAFIEGIDS: DE WESTHOEK

Deze fotografiegids vermeldt locaties in de Westhoek en het Heuvelland die volgens mij een mooie start kunnen geven aan een persoonlijke fotoproject. 
Onderwerpen die aan bod komen zijn; Oorlogstaferelen, vergane glorie, Vlaamse cultuur, iconen, uitzichten, grensgevallen, bier, enz.
Prijs: 7.50 euro

 

Laat je me weten wat je van de Westhoek of het Heuvelland vond? Of weet je zelfs nog iets wat binnenkort verdwijnt? Laat het me weten in de comments!
1.207 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page