top of page

vooraleer het te laat is -Blankenberge

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Blankenberge is en blijft mijn favoriete badstad om te fotograferen. Op gebied van storytelling en reportage is het een Walhalla voor de fotograaf. Tijdens de One-Lens-Walk Workshop* in deze Belgische parel belicht ik dan ook de verschillende facetten en verhalen die er te rapen vallen.

Kusttoerisme ten top


Hét icoon van onze kust


Oosterstaketsel


Route 66 in Blankenberge


* Wil je ook graag leren verhalen vertellen en meegaan op workshop in Blankenberge? Plaats je dan op de interesselijst en je krijgt een bericht wanneer deze terug gepland wordt.


Veel van bovenstaande elementen zijn tijdsgebonden en zullen mettertijd verdwijnen. Maar op korte termijn, in oktober van dit jaar om precies te zijn, verdwijnt het Westerstaketsel om plaats te maken voor een strekdam. Jammer, want volgens mij is deze HET mooiste staketsel langs onze kustlijn, om bij zonsondergang te fotograferen.

EXIF: 24mm - f/8 - 82sec (BigStopper)


​Je hebt dus nog even tijd om die in beeld te brengen en goed ook, de plaats waar de zon ondergaat is bepalend voor de sfeer van jouw foto (gebruik hiervoor TPE of Photopills).EXIF: 35mm (op middenformaat) - f/16 - 30sec

Deze foto is genomen op het Oosterstaketsel. Jammer genoeg is deze signaallantaarn intussen verdwenen, maar naar verluidt zou deze opnieuw geplaatst worden.


Stel jouw uitstap dus niet te lang uit en maak er een dagje van. Blankenberge heeft zoveel te bieden, ook tijdens het toeristisch seizoen!


Als je hulp nodig hebt met het gebruik van een Bigstopper of hoe je de andere elementen op en rond het staketsel in beeld brengt, zal je dit webinar interessant vinden.​Of maak er een verlengd weekend van en bezoek de andere highlights langs onze kust met mijn kleine fotografiegids.

Ik ben alvast benieuwd naar jullie beelden! Plaats ze in de Ledengroep en laat je ook inspireren door jouw collega fotografen.


Succes en veel plezier!672 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page