top of page
Publieke spreker sinds 2008
presentatie.jpg
Lezingen
In het verleden heb ik al het genoegen gehad om voor tientallen fotoclubs te mogen spreken, op meerdere scholen, voor  verschillende organisaties en stond ik internationaal op meerdere fotofestivals.

De lezingen zijn er niet enkel om je te inspireren en te motiveren, maar je leert er vooral ook van bij. Als fotograaf heb ik namelijk geen geheimen en vertel je dan ook graag welke technieken ik gebruik heb en wat het verhaal is achter het beeld. 


Als jullie bij breedbeeld aangesloten is, kan je genieten van €175 korting
IMG_1093.jpg
GEDREVEN DOOR PASSIE
Over de weg die ik heb afgelegd om tot professioneel natuurfotograaf te komen. In tegenstelling tot wat velen denken, heb ik me niet altijd bezig gehouden met natuurfotografie maar ben ik jaren actief geweest binnen andere disciplines van de fotografie. Deze presentatie toont dan ook mijn vroegere foto’s, vertelt mijn ups en downs om als beginnend fotograaf aan inkomsten te geraken, etc. Een zeer inspirerende webinar die velen zal activeren!

+ 2 uur
+ 250 euro excl. verplaatsingskosten


  OOK ALS WEBINAR BESCHIKBAAR  
Knipsel2.jpg
JULLIE BEELDVERWERKING
Tijdens deze sessie geef ik een demo Lightroom en bewerk ik JULLIE beelden! Benieuwd wat er uit jullie foto’s te halen valt? Welke verschillende verwerkingen mogelijk zijn? Hoe je oplossingen biedt aan problemen als; onscherpte, over-belichting, chromatische aberratie, etc?
Deze praktische presentatie zal jouw ogen openen en je inspireren om in Lightroom EN in het veld nieuwe technieken te proberen.

+ 2 uur

+ 350 euro
JeffreyVanDaele-.jpg
MIJN NATUURFOTOGRAFIE
Aan de hand van eigen foto’s loods ik je mee doorheen de verschillende disciplines van de Natuurfotografie. Van landschap, macro, abstracties en wilde dieren tot het grafisch element. Voorzien van voldoende uitleg over het hoe, wat en waarom en welk materiaal ik er allemaal voor gebruik.

+ 1,5 uur
+ 250 euro excl. verplaatsingskosten


 
Werken op een computer
WERKEN MET LIGHTROOM
Aan de hand van concrete voorbeelden toon ik hoe je de Bibliotheek Module en de Ontwikkelen Module optimaal gebruikt om tot een correcte en efficiënte Workflow te komen. Je ziet welke verwerkingstools er bestaan en vooral hoe je die tools kan gebruiken om probleemfoto’s op een creatieve en kwalitatieve manier te bewerken!

+ 2 uur
+ 325 euro


  OOK ALS ONLINE CURSUS BESCHIKBAAR  

 
_J810836.jpg
JAPAN: ACHTER DE BEELDEN
We reizen naar Japan in de winter. We fotograferen er de badende Sneeuwapen, de ‘woepende’ Zwanen, de sierlijke Kraanvogels en we varen het pakijs achterna om er arenden te fotograferen. Je komt het verhaal achter de foto’s te weten, het hoe en waarom ik die zo in beeld gebracht heb. Een verhalend webinar met heel heel wat fotografie- en compositietips dus!

+ 2 uur
+ 250 euro excl. verplaatsingskosten


  OOK ALS WEBINAR BESCHIKBAAR  
JEFW1797.jpg
OP FOTOREIS NAAR KENIA
In deze presentatie heb ik het over; de beste periode om op safari te gaan, compositie, creatieve technieken en welk materiaal je er best gebruikt (en dit zal je misschien verrassen).

  ALS GRATIS WEBINAR BESCHIKBAAR  
_DSF9068.jpg
ZWART-WIT FOTOGRAFIE
In deze Webinar vertel ik je over de 7 pijlers waar je rekening mee moet houden om tot een mooi zwart-wit beeld te komen, waarom zwart-wit in sommige situaties een betere keuze is, welke technische snufjes ons kunnen helpen en natuurlijk komt de fotoverwerking en het gereedschap dat ik ervoor gebruik ook uitgebreid aan bod!

+ 2 uur
+ 350 euro excl. verplaatsingskosten
  OOK ALS WEBINAR BESCHIKBAAR  
JEFW2802.jpg
OOG VOOR BEELD
Gebaseerd op het gelijknamig boek is dit ook een educatieve lezing waar aan de hand van zorgvuldig uitgekozen beelden heel wat visie en inspiratie gegeven wordt die jouw fotografie een meerwaarde kan bieden. Zo hebben we het over compositieregels, kleurcombinaties, hoe we naar een beeld kijken, regels doorbreken, hoe we een onderwerp analyseren, etc.

+ 1,5 uur
+ 250 euro excl. verplaatsingskosten
Image by Meghan Schiereck
FOTOBESPREKINGEN
Soms heb je gewoon eens nood aan een extra mening of een andere kijk. De vele jaren in het onderwijs hebben mij kritisch naar foto’s leren kijken en individuele stijlen leren begeleiden. Daarom ook ben ik de perfecte partner om jouw beeld van opbouwende kritiek te voorzien, je frisse ideëen en je nieuwe invalshoeken mee te geven. Per sessie kunnen er ongeveer 35 foto’s besproken worden.

+ 1,5 uur
+ 300 euro excl. verplaatsingskosten
J50_7106-2.jpg
NAMIBIË: ACHTER DE BEELDEN
Ik neem je mee achter de schermen in Namibië. We doorkruisen het Kokerboomwoud, een verlaten diamantstad, sosussvlei, enz. We halen een frisse neus bij één van de grootste pelsrobbenkolonies, doen een safari in Etosha en zien hoe ik topfoto’s kan garanderen.  Je komt het verhaal achter de foto’s te weten, het hoe en waarom ik die zo in beeld gebracht heb. Een verhalend webinar met heel heel wat fotografie- en compositietips dus!

+ 2 uur
+ 250 euro excl. verplaatsingskosten


  OOK ALS WEBINAR BESCHIKBAAR  
J50_1326.jpg
WILDLIFE IN EUROPA
Tijdens deze presentatie vertel ik jullie over enkele topplaatsen binnen Europa om wilde dieren te fotograferen. Wilde dieren die gemakkelijk te benaderen zijn, waardoor je heel wat tijd hebt om jouw beeld te componeren.

+ 1 uur
+ 250 euro excl. verplaatsingskosten
 
_DSF5895.jpg
OP FOTOREIS NAAR DE GALAPAGOS
In deze presentatie heb ik het over de expeditie naar de Galapagos; hoe een "standaard"-dag eruit ziet, hoe we op de eilanden geraken, waarom we een kleine boot verkiezen en welk fotomateriaal je er best gebruikt. 

  ALS GRATIS WEBINAR BESCHIKBAAR  
bottom of page