top of page

goede voornemens

Bijgewerkt op: 17 aug. 2023

Allereerst natuurlijk mijn beste wensen voor 2023. Laten we er samen een gezond en fotografisch succesvol jaar van maken! Bij elk nieuw jaar horen er natuurlijk goede voornemens (die we meestal toch na enkele weken opgeven).


Vorig jaar schreef ik er ook al een artikel over (lees deze hier) en geef je nu graag wat nieuwe voornemens mee, die niet bepaald onaangenaam hoeven te zijn.START EEN PROJECT

Is 'ie daar weer!? Sorry, maar ik zal het blijven herhalen. Vooral omdat ik jullie passie nog meer wil aanwakkeren, jullie nog meer wil laten genieten van fotografie. Niets zo leuk als je in een onderwerp te verdiepen, als nieuwe zaken te ontdekken en altijd weten wat te fotograferen. Met als kers op de taart een fotoboek voor jezelf te maken of zelfs te laten uitgeven. Want ja, dit laatste kan jij ook!

Een project bedenken is moeilijk, dat weet ik uit ondervinding. Je moet gewoon met iets beginnen en daarna komt het vanzelf. Je zult nieuwe ideeën krijgen voor een nieuw en ander project. Ik heb er speciaal een klein boekje voor geschreven om je al op weg te helpen.


Ook dit gratis webinar kan je misschien inspireren.

 

DOE HET RUSTIG AAN EN GENIET

Laat eens al jouw fotomateriaal thuis en ga gewoon eens op stap met een klein fototoestel. Diegene die me vergezeld hebben op een One-Lens-Walk weten nu hoe aangenaam het is om zo te fotograferen en de beelden zijn er niet minder om.

Laatst ben ik met enkele vrienden naar Amsterdam geweest om te fotograferen en we hadden enkel een vaste lens op. Het statief hebben we makkelijkheidshalve thuisgelaten en ja...avond- en nachtfotografie behoorden ook tot de opdracht! Niet alles wat je hoort is nodig.Voor de onderste twee beelden heb ik een "Mist"-filter gebruikt. Deze zorgt voor een cinematografisch effect. 

BRENG JOUW LIGHTROOM CATALOGUS OP ORDE

Een verzorgde en gestructureerd Catalogus zorgt voor rust in het hoofd, maar vooral ook voor een probleemloze workflow. Vind jij een foto, die je jaren geleden gemaakt hebt, op 1-2-3 terug? Kan je zeer eenvoudig jouw beste beelden van vorig jaar oproepen? Nergens een uitroepteken en/of vraagteken te bespeuren?


Mocht je toch nog problemen hebben, dan leg ik je in de online cursus "Het geheim van een perfect archief" op een uurtje uit hoe je zeer eenvoudig tot een perfecte workflow komt. Intussen zijn al enkele honderd cursisten je voorgegaan en kunnen nu van een probleemloze Lightroom Catalogus genieten. 
DOE IETS WAT JE NOOIT ZOU DOEN

Deze vind ik toch wel het meest belangrijke. Als je altijd doet wat je normaal zou doen, blijf je binnen één visie steken. Enkele jaren terug, en voor velen zal dit afgezaagd klinken, ben ik op een warme, zonnige dag in Juli naar de kust geweest. Inderdaad, putje zomer! Het was er druk, zeer druk, en na 10 minuten dacht ik al om terug naar huis te keren. Ik heb mij echter verplicht om te blijven.

Het is een dag geworden die ik nooit zal vergeten! Die dag is niet enkel de passie voor zwart-wit terug begonnen, maar ook die voor reportage. Een discipline die ik door mijn wildlife fotografie wat uit het oog verloren was, maar wel een discipline die een meerwaarde voor mijn wildlife fotografie kan betekenen!

Daarom ben ik ook gestart met workshops Reportage in Blankenberge EN in de zomer! :-) Je wordt verplicht om anders te kijken, anders met fotobewerking om te gaan en een verhaal te leren ontdekken. Want men herinnert zich een verhaal langer, dan een foto.

Dit jaar geef ik opnieuw 2 dagen een reportage-wandeling door Blankenberge; op zaterdag en op zondag . Deze zijn vooral gericht op fotografen die naar een verhaal op zoek zijn, die benieuwd zijn, welke en hoeveel verschillende verhalen je uit een plaats als Blankenberge kunt krijgen. Deze "One-Lens-Walk" is dan ook het ideale startpunt voor een reeks of om jouw creatieve spier al te masseren om een eigen reportage of project te bedenken.


 

Heb jij nog andere goede voornemens op vlak van Fotografie? Ik lees het graag in de comments hieronder!

 


1.081 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page