top of page

GADGETS VOOR ONDER DE BOOM

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Het viel me op dat het blogbericht "De Beste Camera" op anderhalve week al over de 1.000 lezers had. Blijkbaar lezen jullie graag over hardware, daarom nog dit extraatje voor de komende feestdagen.


HOU DIE KOSTBARE HERINNERINGEN BIJ


Laten we eerlijk zijn. De mooiste en meest waardevolle herinneringen staan op onze smartphone. Tijdens speciale gelegenheden halen we die boven om de onvergetelijke momenten vast te leggen; de (klein)kinderen, de familie en vrienden, onze huisdieren en een occassionele selfie. Honderden foto's staan er in de galerij, die we een jaar later nog met moeite terugvinden of bekijken. Zonde, nochtans is het betrekkelijk eenvoudig om die op papier te vereeuwigen en die zo sneller eens aan anderen te tonen. Zelf gebruik ik hiervoor een Instax Printer waarop ik de meest memorabele momenten afdruk en die in de keuken op een magneetbord hang. De printer is klein, makkelijk te koppelen aan de smartphone (via Bluetooth) en levert leuke foto's, op een nostalgisch formaat. Ideaal om jezelf of jouw partner ;-) cadeau te doen.

​Fujifilm Instax Share SP-3


De film heeft een grootte van 86 x 72 millimeter, het beeld is 62 x 62 millimeter.

​​Fujifilm Instax Mini Link


De film heeft een grootte van 86 x 54 millimeter, het beeld is 62 × 46 millimeter​Deze Instax Link wide is nieuw en zal waarschijnlijk, naast de Instax Share SP-3 aan mijn uitrusting toegevoegd worden.


Dit fotopapier heeft een grootte van 86 x 110 millimeter, het beeld is 62 x 99 millimeter.


 

EEN (HALF) JAAR IN EEN BLIKJE


Solargrafie, het is iets speciaals. Net daarom wou ik het ook in de winkel van het Fotokot aanbieden. Het is trouwens in de Benelux enkel bij ons te koop.

Wat is dat nu precies? De Solarcan laat je toe om sluitertijden van enkele jaren (jawel!) te gebruiken zonder er ook maar iets voor te doen. Je hangt het blikje op, haal de sticker van de 'pinhole' en that's it. Je laat de 'camera' best minimum 6 maand hangen, dan krijg je een mooie opeenvolging van het pad van de zon.


Foto (c) solarcan.co.uk

Het komt gewoon zo lekker retro over en het levert enorm unieke beelden op. Momenteel hangt er een exemplaar in mijn tuin om het pad van de zon boven ons huis te fotograferen. Over enkele weken hangt die er een jaar en bekijk ik het resultaat. Benieuwd! 

GA EENS RETRO


We blijven nostalgisch achteruitblikken met dit compacttoestel voor lomografie. Waarom zou je nu nog analoog fotograferen? Niet omdat het terug opkomt of er vanaf volgend magazine een meerdelige cursus "Start met Analoge Fotografie" komt, maar gewoon om het eens te voelen! De rust die je terug ervaart, de uitdaging van de beperkt aantal opnames, het geluid van het doorspoelen van het filmpje, het spannend afwachten totdat de foto's ontwikkeld zijn, tot de eerste aanraking met het fotopapier.


De Agfa 35mm analoge camera kan je al kopen voor iets meer dan 30 euro.

Test het zeker eens uit met een kleuren- en zwart-wit filmpje. Ik kan je verzekeren dat je niet teleurgesteld zult zijn! 

L VAN GEMAKKELLIJKBen jij het ook beu om telkens jouw statiefkop aan te passen wanneer je van een horizontale naar een verticale foto (of omgekeerd) wilt overgaan? Waarschijnlijk doe je het niet, omdat je het niet ziet zitten om dan alles opnieuw in te stellen. Vloek niet meer, een L-Bracket lost dit voor je op. Met een L-bracket hoef je jouw statiefkop niet meer aan te raken en kan je het toestel kantelen. Een echte must-have voor landschapsfotografen!

Tip: zorg ervoor dat je een L-Bracket koopt voor jouw (type) toestel!

 

DE BESTE CAMERARIEM


Foto Amazon.nl

​Met een camerariem heb ik een liefde/haat verhouding. In het verleden hing er NOOIT een camerariem aan mijn toestel. Het nam extra plaats in, met lange sluitertijden ving het wind en zorgde het voor onscherpte en het zat of hing altijd wel ergens in de weg. Maar een draagriem kan natuurlijk wel handig zijn als je eens zonder rugzak op pad gaat. Toen Bart (Heirweg) me de camerariem van Peak Design toonde, was ik onmiddellijk verkocht. Het is een goedkoop en vernuftig systeem dat je toelaat om de riem eenvoudig en snel vast en los te koppelen van het toestel. Als ik ga stappen, koppel ik de riem vast met het kliksysteem en als ik met de rugzak op pad ga of op statief wil werken, blijft de riem thuis. Een echte aanrader en ze zijn er al vanaf 34 euro.


Heb je al een riem? Dan doe je jezelf een plezier als je er onderstaande anchors aan bevestigd. 


Weet jij nog leuke gadgets? Laat het ons zeker weten in de onderstaande comments!

1.379 weergaven5 opmerkingen

5 Comments


positivo
positivo
Dec 10, 2021

Bij de camerariem is er ook een optie om de riem onderaan de camera te bevestigen met een schroefje. Hierdoor hangen lenzen recht naar beneden aan je zij. Zo heb ik probleemloos een halve dag rondgelopen met een 150-600mm lens aan de riem.

Like
positivo
positivo
Dec 10, 2021
Replying to

Dat klopt, dat deed ik dan ook. Met lenzen zonder statiefgondel dan weer onderaan de camera. Best een leuke gift, die riem (en nuttig!)


Like

Geen link bij de L-Brackets

Like
Jeffrey Van Daele
Jeffrey Van Daele
Dec 10, 2021
Replying to

Bedankt om het te melden. Ik heb het nu aangepast.

Like
bottom of page