top of page

TIPS & GADGETS VOOR OP REIS

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Reizen is leuk, maar het transport heen en terug is iets wat we het liefst zo snel mogelijk achter de rug willen. Er zijn echter enkele zaken die het aangenamer kunnen maken. Ik som er enkele van op. * De buttons zijn gelinkt naar Bol.com waar je de producten onmiddellijk kunt aankopen. Meestal zijn dit de goedkoopste, maar aangezien ik niet continu de prijzen in de gaten hou, kan het dus gebeuren dat je die elders goedkoper vindt. Per aankoop via deze website, krijg ik van Bol een koffie ;-) * Coverbeeld door Sacha Verheij


Eenvoudiger door airport security


We hebben er allemaal stiekem een klein beetje stress voor. Zit er nog iets in mijn zakken? Moet ik mijn schoenen nu afdoen? Het is allemaal niet volledig duidelijk en verschilt van luchthaven tot luchthaven.


Wie een handtas of men’s bag heeft, kan tijdens het aanschuiven alles hierin stoppen; horloge, portefeuille, zakdoek, klein geld,... De zakken moeten leeg zijn en hoofddeksels zijn niet toegestaan!

Heb je een jas of een sweater met een rits, dan moet deze ook uit.Heb je een riem met een ijzeren slot dan moet je die ook in de bakjes leggen. Intussen hebben doorwinterde reizigers al een riem met een plastieken buckle aangeschaft.

 

Geniet van de stilte


Al jaren kan ik op het vliegtuig genieten van een rustige en vooral stille vlucht. Een hoofdtelefoon met Noise Cancelling doet wonderen. Niet alleen hoor je het gedreun van het vliegtuig nog amper, ook stemmen en huilbuien van medepassagiers verdwijnen in het niets.

Sluit deze op het mediapaneel voor je aan en eindelijk geniet je van de film zonder dat je de audio op 100% moet zetten.

Toegegeven, misschien lijkt het groot om een over-het-hoofd koptelefoon mee te sleuren, maar achteraf stop ik die in een harde case en die gaat de grote bagage in. Met een accuduur van 30u hoef je die zelfs tussendoor niet op te laden en kun je op de heen- en terugvlucht genieten van absolute stilte.


Uit de vele tests komt de Sony WH-1000XM5 er als beste keuze uit. Niet enkel voor op het vliegtuig, maar ook voor dagelijks gebruik; binnen en/of buiten.

 Powerbank


We zijn altijd opgelucht als we op de luchthaven en zeker op het vliegtuig een USB-aansluiting zien om onze telefoon extra bij te laden. Is het nu om onze mail te checken of om een foto door te sturen naar de vrienden en/of familie die thuis blijven. We vinden het niet leuk als de batterij van onze smartphone plat is.

Een powerbank komt dan als geroepen, maar welke kies je of gebruik je nog steeds die powerbank die je als reclame ontvangen hebt en amper 30% batterij oplaadt?


De Anker Powercore powerbanken worden overal op Internet voor reizigers aangeraden en je hebt die in verschillende mAh. Je moet rekenen dat je al zeker 4 tot 5.000 mAh nodig hebt om jouw telefoon volledig te kunnen opladen.


Deze Anker Powercore - 10k is compact en kan jouw smartphone tot 2x toe opladen.

 

Hou kledij gescheiden


Hoe pak jij jouw bagage? Als je voor een week op dezelfde plaats blijft, kan je alles mooi in de kast op jouw hotelkamer ordenen. Wat als je maximum 2 nachten op dezelfde locatie blijft en je als het ware “uit jouw koffer” leeft?

Een netjes gestructureerde koffer is de sleutel tot succes. Daarom gebruiken veel van de gidsen deze opbergzakjes. Je vindt ze in verschillende maten en verschillende kleuren. Gebruik er ene voor het ondergoed, voor jouw T-Shirts, voor jouw broeken, enz. Probeer voor iedere reis dezelfde kleurcodes te gebruiken of label de zakjes. Zo vind je heel snel jouw garderobe terug.Extra tip: door jouw kledij op te rollen , bespaar je niet alleen plaats, maar komt het er ook kreukvrij uit!

 

Weet jij ook nog handige gadgets of tips voor op reis? Ik lees ze graag in de comments hieronder!
432 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page