top of page
OUD VLAENDEREN
_DSF7362.jpg

In de schaduw van de moderne tijd dreigen Vlaamse volkssporten en eeuwenoude tradities langzaam te vervagen. Verankerd in de rijke geschiedenis van de regio, vormen deze culturele schatten een waardevol erfgoed dat verloren dreigt te gaan.

Het geknisper van de krulbollen op de veldwegen, het sierlijke dansen van de reuzen tijdens processies, de vreugdevolle klanken van het beiaardspel op zondagochtend – allemaal kenmerken van een tijdperk dat geleidelijk aan uit ons collectief geheugen verdwijnt.

De lens van de camera fungeert als een poort naar het verleden, een middel om deze kostbare momenten te vereeuwigen. Fotografie wordt daarmee niet alleen een kunstvorm, maar ook een bewaarder van herinneringen. Als we deze volkssporten en tradities niet vastleggen, riskeren we het verlies van ons cultureel erfgoed.

Foto's zijn niet slechts beelden; ze zijn vensters naar de ziel van een samenleving, een middel om de tijd stil te zetten en de pracht van onze unieke geschiedenis te bewaren.

 

Laten we samen de camera als een instrument van behoud omarmen en deze vergeten schatten vastleggen, opdat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de rijke erfenis van Vlaanderen. Elk beeld vertelt een verhaal, elke klik bewaart een stukje van ons culturele weefsel. Mogen we met vereende krachten een brug slaan tussen het heden en het verleden, en zo deze waardevolle tradities voor altijd in ons hart bewaren."

bottom of page