top of page
JEFH8832.jpg
1280px-Fujifilm_logosuperklein.png

fotokot inspiration day 2023
zaterdag 18 novemberOosterzele

ONZE SPREKERS.

WAT.EEN.DAG!!

...was het zaterdag.

Maar liefst 200 enthousiastelingen kwamen genieten van inspirerende sprekers en het gezellig fotocafé! Dat jullie er plezier in gehad hebben en er een fijne babbel aan overgehouden hebben, blijkt uit de vele positieve reacties die ik van jullie heb mogen krijgen. Bedankt hiervoor, dat doet enorm deugd!

 

Achter de schermen staan er enkele onmisbare helden die ervoor hebben gezorgd dat alles vlekkeloos kon verlopen: een oprechte dank aan Sofie Van Tittelboom, Geert Noppe, Tim Wynant, Versmissen Willy, Orixe Echeverria, Bart Heirweg, Billy Herman, Raïs De Weirdt en mijn allerliefste Lize Ryckebosch. Zonder jullie toewijding en harde werk zou het Fotokot Festival niet mogelijk zijn geweest.

 

Een speciale dank gaat ook uit naar onze geweldige partners, Fujifilm Belgium, STARLING, FOTO COUDENYS. Na jaren blijven jullie me onvoorwaardelijk steunen, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Jullie maken het mogelijk om onze passie te delen en te laten bloeien!

 

Een extra danku gaat naar de deelnemers die ik in Zimanga mocht begeleiden. Jullie initiatief en de diepgaande boodschap erachter hebben me werkelijk verrast en geraakt!

Zo'n dankbaarheid...het mooiste cadeau!

Op naar een volgende #Riebedebie met Jeffrey

--

Tal van fotografen geven hun geheimen prijs en zullen je verbluffen met prachtige beelden. Voor een bescheiden toegangsprijs van 25 euro kun je je een volledige dag onderdompelen in diverse aspecten van fotografie, zoals reportagefotografie, natuurfotografie, fotografie en kunstmatige intelligentie, dronefotografie, glamourfotografie, en meer. Daarnaast zal er een kleine, gratis beursvloer zijn en een gezellig praatcafé waar je andere fotografie-enthousiastelingen en professionals kunt ontmoeten.

Over de middag zul je van een lekker broodje met kaas en/of ham kunnen genieten!

profiel1.jpeg

10.30 - 11.15u

HERMAN DESMET - DRONEFOTOGRAFIE OP REIS

Iets meer dan 25 jaar geleden begon Herman met avontuurlijke reis- en bergsportfotografie. Daar moest hij meer mee doen! De passie groeide na een opleiding fotografie uit tot een zelfstandige beroepsbezigheid. Tegenwoordig werkt hij als interieurfotograaf voor bouwbedrijven, architecten en de vastgoedsector. Herman fotografeert echter ook voor hotels en de toeristische sector, om zo zijn liefde voor reizen te combineren met interieurfotografie. In zijn rugzak zit uiteraard ook steeds een drone!

Website: https://www.hermandesmet.be/

kunst.jpg

11.15 - 12.00u

ANDREA OTTE - A.I. & FOTOGRAFIE

Artificiële Intelligentie is de wereld aan het veroveren en mogen we niet negeren. Ook niet binnen onze eigen fotografie! De unieke combinatie van fotografie en A.I. opent een geheel nieuwe wereld van mogelijkheden waarop we creativiteit en technologie benaderen. In een tijd waarin verandering onvermijdelijk is, benadrukt Andrea het belang van flexibiliteit in zowel ons hart als onze geest. Haar verhaal zal ons inspireren en uitdagen om nieuwe horizonten te verkennen en te begrijpen hoe de kracht van kunstmatige intelligentie ons vermogen om schoonheid te creëren op revolutionaire wijze kan veranderen.

Website: https://andreaotte.myportfolio.com/

moerman.jpg

13.30 - 14.15u

FILIP MOERMAN - GLAMOURFOTOGRAFIE

Ontdek het geheim achter de betoverende foto's van glamourfotograaf Filip Moerman! Van covers voor P-Magazine tot een tweede verschijning op de Playboy-cover. Tijdens zijn presentatie onthult Filip zijn creatieve proces, deelt hij backstage inzichten en enthousiast over het gebruik van materiaal, licht, Photoshop-bewerkingen en belangrijke tips voor deze bijzondere fotografie.

Instagram: @filipmoermanphotography

Fotokot - © Karel Mus  - 01.jpg

14.15 - 15.00u

KAREL MUS - EEN GEVOEL VAN PLAATS

Het oeuvre van Karel Mus wordt gekenmerkt door metaforische, suggestieve beelden die opvallend veel ruimte laten voor interpretatie. Elk werk is een gesprek zonder regels, zonder verplichtingen, zonder beperkingen. Het is een bijna leeg canvas waarop de toeschouwer zijn ideeën, gedachten en indrukken ongebreideld op kan projecteren. En ja, op het eerste gezicht is er vaak weinig te zien. Maar net dat weekt ook telkens weer een pak emoties los.

In zijn lezing beantwoordt Karel onze binding met plaatsen. Plaatsen oefenen een bepaalde aantrekkingskracht uit die soms als uitgangspunt dienen een creatieve proces. Maar gaan die foto's echt over de plek zelf, of over de relatie die we ermee hebben? Waarom trillen sommige plaatsen meer in ons dan andere? Is het omdat ze een bepaalde symboliek met zich meedragen, of een gevoel van verbondenheid? Omdat ze gerelateerd zijn aan een specifieke tijd in de geschiedenis en een plaats van collectieve herinnering zijn geworden? Omdat we een soort emotionele band met ze hebben, doordat ze iets vertellen over onze roots, identiteit, familie of persoonlijk verhaal? Omdat ze ons boos maken ? Of blij ?

Met voorbeelden van bekende of minder bekende fotografen en verschillende reeksen van hemzelf geeft hij meer duidelijkheid over al deze vragen

Website: www.karelmus.com

BHE_Heuvels.jpg

15.45 - 16.30u

BART HEIRWEG - JE EIGEN FOTOGRAFIEPROJECT

Last van een creatieve dip? De oplossing: start je eigen fotoproject. Een project geeft vorm en richting aan je fotografie en helpt je bij je groeiproces als fotograaf. Je foto’s krijgen meer betekenis en vallen beter op in de massa beelden waarmee we dagelijks overspoeld worden. Aan de hand van zijn eigen (boek)projecten (Silent Fields, De heuvels van de Ronde, De Mooiste Fotolocaties, Dardennen, enz.) inspireert Bart Heirweg je om je camera van onder het stof te halen en de volgende stap te zetten in je ontwikkeling als fotograaf. Benieuwd wat de voordelen zijn en hoe je zo’n fotoproject praktisch aanpakt? Je ontdekt het allemaal tijdens deze lezing vol praktische tips en voorbeelden.

Website: www.bartheirweg.com

AP.0.0.41440_NEG_01.jpg

16.30 - 17.30u

CARL DE KEYZER - CONGO

Carl heeft ons de laatste jaren al enorm geïnspireerd met zijn voordrachten en beelden van God Inc en Homo Sovieticus, maar nog nooit bracht hij zijn verhaal van Congo. Tot nu....
 

Voor het Congo project reisde CDK in totaal 10 maand lang naar de voormalige Belgische kolonie, tussen 2003 en 2009. Met als leidraad een toeristische gids van 1954. Op zoek naar restanten van die kolonie. Kloosters, fabrieken, zwembaden, villa's, standbeelden, enz... als achtergrond die nog in gebruik zijn of in onbruik waren geraakt.

Website: https://www.carldekeyzer.com/

Opnieuw koos ik ervoor om verschillende disciplines aan bod te laten komen; of je nu gek bent op natuurfotografie, straatfotografie of een andere vorm,....je zult hier zeker je gading vinden! Alles wordt verzorgd aan elkaar gepraat door niemand minder dan Raïs De Weirdt

Onze sponsors tonen je daarnaast in de polyvalente ruimte de nieuwste snufjes op hun beursstand en In de gezellige bar kan je ideeën wisselen met collega-fotografen en het glas heffen met de sprekers. Selfies met deze laatsten zijn ook toegelaten!

Een dag dus om niet te missen, Koop nu al jouw ticket en wees zeker van een plaats!

DIT EVENEMENT WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DANKZIJ DE STEUN VAN

LogoReizenstaand.jpg

" Het was gewoon een top festival! Dank je wel om dit voor ons te organiseren en zo mensen met eenzelfde passie bij elkaar te brengen."

~Sabine W over onze 2022 editie

" Jeffrey, het was een leerrijke dag, interessante en gevarieerde lezingen. Proficiat!"

~ Hugo VS over onze 2022 editie

presentatiesmall.jpg

DE locatie.

GC De Kluize in Oosterzele ligt aan de voet van de Vlaamse Ardennen; op 20 minuten van Gent, 50 minuten van Antwerpen en Brugge en 35 minuten van Kortrijk. Eenvoudig te bereiken via afrit E40 - Wetteren en de locatie biedt voldoende parkeerplaats.


Sportstraat 3, 9860 Oosterzele

Hou deze pagina of onze Socials in de gaten om op de hoogte te blijven van de sprekers en de beursstanden!

  • Instagram
  • Facebook

Bekijk hier alle lezingen van vorige jaar opnieuw.

Was je aanwezig op het festival, dan kan je deze natuurlijk gratis herbekijken. Indien je ingelogd bent en de website vraagt toch naar een betaling, neem dan even contact op.

>> Bekijk hier de line-up van vorig jaar

bottom of page