top of page

wo 21 jun

|

Laatste Plaatsen

ONE LENS WALK - CHARLEROI

We wandelen de "Providence" en fotograferen oude industrie.

Momenteel kan deze workshop nog niet geboekt worden
Andere evenementen bekijken
ONE LENS WALK - CHARLEROI
ONE LENS WALK - CHARLEROI

Tijd en locatie

21 jun 2023, 09:30 – 16:30

Laatste Plaatsen, Pl. du Perron 31, 6030 Charleroi, Belgium

Over het evenement

Tijdens deze industriële urbex-wandeling gaan we op stap met enkel een fototoestel en 1 lens. Je kunt hier in principe elke brandpuntsafstand gebruiken, daarom raad ik ook een zo groot mogelijk overkoepelende lens aan. Zorg ervoor dat je iets landschappelijk in beeld kunt nemen en ook wat kunt inzoomen. Zorg er dus voor dat jouw objectief iets van 24mm aan kan, maar ook kan inzoomen (bvb 18 - 200mm, 24-70mm, ...)

De focus van deze fotowandeling ligt op het ons amuseren met het fototoestel. Ongedwongen fotograferen, een leuke babbel, ... . We wandelen een vast traject af en fotograferen wat we op onze weg tegenkomen. Daarbij geef ik natuurlijk de nodige tips over hoe je een bepaalde lichtsituatie inschat, welke compositie de situatie ten goede komt, hoe we ons toestel instellen, etc.

Inclusief fotobespreking! Achteraf mag iedere deelnemer 5 foto’s insturen. Deze foto's bespreek ik dan in 1 video. Ik geef mijn mening over de compositie, techniek en verwerking. Zo kan je niet enkel jouw eigen beeld verbeteren, maar zie je ook enkele resultaten van de andere deelnemers.

Deze workshop gaat ook door bij lichte regenval want dit komt de beelden ten goede. Enkel bij zware regen wordt de workshop uitgesteld.

Er wordt geen tijdsduur op deze workshop gepland. De ene heeft wat langer nodig om een foto te nemen en combineer dat dan nog eens met een leuke babbel, dan kan het nog al wat uitlopen. Daarom wordt er ook geen restaurant geboekt, zodat we alle vrijheid hebben om te fotograferen. Neem dus een picknick mee!

De totale afstand die we afleggen is ongeveer 10 km en deze is ingedeeld in 2 etappes. We wandelen dus 5km door en 5km terug (langs een andere weg). Halverwege stoppen we om iets te drinken.

Het is mogelijk om met het openbaar vervoer tot aan de afspraakplaats te komen. Neem de trein naar Marchienne-Au-Pont. De afspraakplaats is op 700 meter van het station. In het terugkeren, passeren we het station.

Let wel: we gaan geen enkel gebouw binnen!

Bekijk <hier> enkele resultaten van de One Lens Walk in Charleroi

INBEGREPEN:

 • Drankje
 • Achteraf krijg je per mail de wandelroute toegestuurd
 • 3 voorinstellingen (presets) om jouw beelden snel en eenvoudig te verwerken
 • Fotobespreking

DUUR: volledige dag

TIJDSTIP: Start: 09:30u (vermoedelijk einde: 16-17u)

PRIJS: 119 euro

PLAATS VAN AFSPRAAK: Parking De Cartier (Pl. du Perron 31, 6030 Charleroi)

 • Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan de trein naar Marchienne-Au-Pont (9 minuten wandelen van de afspraakplaats)

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS: 6

BENODIGDHEDEN:

 • camera en objectief (24-70mm)
 • Picknick en iets om te drinken onderweg
 • goede stapschoenen

Tickets

 • Charleroi

  € 119,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page