top of page

Wat je moet begrijpen.

Deze fotoreis onderscheidt zich op unieke wijze van een reguliere safari. In tegenstelling tot traditionele safari's, waarbij de nadruk ligt op het spotten van dieren, volgen wij een bijzondere benadering. Onze begeleiders zijn authentieke Masai, die niet alleen in het park zijn opgegroeid, maar er ook daadwerkelijk leven. Bovendien onderhouden zij nauw contact met andere lokale gidsen. Dankzij deze connecties hoeven wij geen kostbare tijd te verspillen aan het zoeken naar dieren; wij rijden direct naar de locatie als er iets interessants te zien is.

Deze aanpak stelt ons in staat om meerdere keren per dag doelgericht naar bijvoorbeeld een leeuwentroep of andere katachtigen te rijden. Bovendien beschikken we over gedetailleerde kennis omtrent het eetgedrag van de dieren – of ze recentelijk gegeten hebben, aan het eten zijn, of hongerig zijn. Deze diepgaande inzichten stellen ons in staat om mogelijke jachtmomenten te anticiperen en op strategische wijze de optimale posities in te nemen. Zo kunnen we ongeëvenaarde fotomogelijkheden bieden, waardoor elke moment van deze fotoreis een onvergetelijke ervaring wordt.

JEFW3966.jpg
BIG CATS SAFARI
DSCF3237.jpg

The Masai Mara is one of the most famous game reserves in the world, and for good reason. It is home to a huge diversity of animals, including the Big Five: lions, leopards, rhinos, buffalos and elephants.

 

But the Masai Mara is above all one of the best places on earth to photograph big cats.

Are you interested in photographing felines with the best guides and an adapted vehicle for photography? Then be sure to read on.

DSCF8109.jpg
20231228_122743.jpg

Unieke voertuigen

In tegenstelling tot een standaard jeep, waarbij je vaak vanaf de deurhoogte fotografeert en geconfronteerd wordt met een minder boeiend perspectief en mogelijke horizonproblemen die de kop of hals van het dier kunnen doorsnijden, biedt ons speciaal aangepaste voertuig een unieke oplossing. Dankzij de mogelijkheid om laag bij de grond te positioneren, kunnen we de dieren imposant en indrukwekkend in beeld brengen. Dit niet-alledaagse perspectief versterkt niet alleen de visuele impact van de foto's, maar vermijdt ook bekende valkuilen in de compositie, waardoor elke opname een meesterwerk op zich wordt.

JeffreyVanDaele-0990.jpg

Opvallende beelden

Dankzij onze werkwijze, waarbij we uiterst dicht bij de majestueuze dieren komen, ontsluiten we een exclusieve dimensie in natuurfotografie. Met behulp van een groothoeklens (24-70 mm) creëren we beelden die ronduit uniek zijn binnen het domein van de wildlife fotografie. Deze zeldzame opnames worden doorgaans slechts door een select groepje fotografen vastgelegd, waardoor ze een buitengewoon karakter krijgen. Het is bijna surrealistisch om op slechts een meter afstand van een trotse leeuw te staan en deze in al zijn glorie te portretteren. 

DSCF1487-2.jpg

Enkel maar katachtigen?

Hoewel onze focus onmiskenbaar op katachtigen ligt, betekent dit geenszins dat we voorbijgaan aan de andere prachtige wezens van de savanne. Elk dier krijgt de aandacht die het verdient, waardoor deze fotoreis een ongeëvenaarde ervaring wordt, niet enkel beperkt tot katachtigen, maar verrijkt met de pracht van diverse wilde levensvormen.

Fotografiegids met 20+ jaar ervaring

De keuze van fotogids is bepalend voor de reis, die zijn visie in de beelden vermengt. Hij ziet het licht, bepaalt in vele gevallen het standpunt en de correcte hoek. Met een trotse geschiedenis die teruggaat tot het jaar 2000, en met meer dan 50 begeleide reizen in de afgelopen 10 jaar, ben ik bevoorrecht deze expertise te delen.

Jouw beeld, jouw ervaring, staan voor mij centraal. Dit geldt niet alleen gedurende de safari, maar strekt zich uit tot daarna. Mijn toewijding gaat verder dan het vastleggen van indrukwekkende momenten; het omvat ook de zorg voor jouw herinneringen en het koesteren van de unieke beleving die we samen creëren. 

DSCF1446-2.jpg

Creatieve input

Als jouw fotografiecoach ben ik al door heel wat fotografische avonturen heen genavigeerd, met een schat aan ervaring op zak. Hierdoor ben ik niet alleen op de hoogte van allerlei (creatieve) fotografietechnieken, maar ben ik ook goed in staat om je te wijzen op momenten waarop we een beetje out-of-the-box kunnen gaan. Van  minimalisme, high- en low-key, tot panning en speelse sluitertijden, ik heb zo mijn trukendoos vol ideeën.

Nu, ik begrijp dat deze benadering niet voor iedereen weggelegd is, maar als het iets is waar je voor open staat, deel ik met plezier mijn inzichten.

Het doel is niet alleen om prachtige beelden vast te leggen, maar ook om jou als fotograaf te stimuleren en te inspireren.

Zin om samen te genieten?

Wij bieden een exclusieve ervaring met een maximale bezetting van 3 personen per jeep, zodat iedereen voldoende ruimte heeft om zich vrij te bewegen en optimaal te genieten van het fotograferen.

Aangezien wij het gebruik van 2 camera's aanbevelen - één met telelens en één met een landschapslens - heb je meer dan genoeg ruimte om deze veilig naast je te bewaren in je tas.

 

Tot en met 2025 zijn al onze georganiseerde reizen volgeboekt, maar we bieden nog steeds de mogelijkheid voor privé-afreizen. Als je interesse hebt om samen met je partner een week lang ondergedompeld te worden in de wereld van kattenfotografie op de beste locatie ter wereld, neem dan zeker contact met ons op. Deze exclusieve reis is al beschikbaar vanaf 2 personen en vanaf 8.500 euro per persoon.

 

JeffreyVanDaele-3014.jpg

Stel je vraag

bottom of page