• Jeffrey

5 om te doen tijdens een zonnige Coronacrisis.

Updated: Apr 6, 2020

Terwijl verpleegsters, dokters en vele anderen hun best doen om onze familie en vrienden veilig door deze coronacrisis te loodsen, blijft de rest thuis om verdere besmettingen te voorkomen. Wat een eenvoudige taak zou moeten zijn, is voor velen een Sisyfusarbeid. Ik denk dan ook dat alle tips voor een bezigheid, welkom zijn.


Hier volgen enkele tips om de komende tijd nuttig bezig te blijven.


1. Maak een insectenhotel, een egelhok en/of vogelhuisje. Op de website van Natuurpunt vind je precies hoe je dit aanpakt.


2. Leg een moestuin aan. Ook al woon je op een appartement, dan kan je nog steeds heel beperkt wat groenten kweken. Misschien moet je hierdoor al 1x minder in het grootwarenhuis aanschuiven en beperk je zo de kans op besmetting.

Wist je dat je je door Venkel te zaaien, je de Koninginnenpage naar jouw tuin kunt lokken? 

Rups van de Koninginnenpage op venkel


3. Maak een gratis account aan op waarnemingen.be en geef door wat je in jouw tuin of door het raam ziet. Determineer die vogels, vlinders en insecten. Niet alleen kom je zo te weten wat er in jouw tuin leeft, maar je leert heel wat bij over de verschillende soorten! Als je niet de juiste natuurgidsen in huis hebt, kan je die steeds online bestellen. Weet je niet hoe je een waarneming invoert? Bekijk dan hier even een korte uitleg.


4. Door al die soorten te spotten, weet je nu ook wat er in jouw tuin leeft. Perfect om met de camera op tuinsafari te gaan! Neem de tele en fotografeer de vogels en/of breng de insecten in beeld met de macro. Als je al een insectenhotel staan hebt, dan zul je al gemerkt hebben dat er al heel wat bezige bijtjes zijn.


Bang van al die kleine kruipers? Neem dan foto's van de (wilde) flora in jouw tuin! Terwijl iedereen voor de duizendste maal bosanemonen, -hyacinten en andere voorjaarsbloeiers fotografeert, is het jouw beurt om uniek te zijn en madeliefjes of die o-zo-nuttige paardenbloemen op de gevoelige plaat te zetten!


5. In België mag je nog steeds buiten wandelen en de overheid raadt het, omwille van jouw mentale gezondheid, ten zeerste aan. Doe dit enkel met het gezin of met jouw coronabuddy en verplaats je enkel te voet of met de fiets. Ik raad je aan om alleen op stap te gaan en gezien het zonnig weer zal zijn, kan je je eens op zwart-wit beelden concentreren.


Zet daartoe jouw zoeker, als je met een mirrorless camera werkt, of jouw LCD, als je met DSLR werkt, in zwart-wit en leer anders kijken. Vergeet zeker jouw polarisatiefilter niet mee te nemen, want deze is perfect om donkere luchten te creëren. Iets wat ik graag het "Ansel Adams"-effect noem.


Voor nog meer inspiratie en entertainment verwijs ik je graag door naar mijn "Fotokot".


Veel plezier en ik wens je een goede gezondheid toe. Hou het veilig!

465 views0 comments

Recent Posts

See All
Newsletter
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube